Over ons

Janssen Metaalrecycling Sittard B.V. is gespecialiseerd in het inzamelen, verwerken en verhandelen van metaalafvallen, kabelafvallen en oude loodaccu`s. We zijn al sinds 1968 actief in de metaalrecyclingbranche en hebben in deze periode dan ook een goede reputatie opgebouwd, waarin eerlijkheid en wederzijds vertrouwen bij ons de hoogste prioriteit heeft.

Naast een concurrerende prijs en een vlotte en correcte afwikkeling garanderen wij dat wij een uitstekende partner zullen zijn voor de afvoer, verwerking en inzameling van bovenstaande materiaalstromen. Naast handelaren, bedrijven en instellingen kunnen ook verenigingen en particulieren bij ons aanleveren.

Ons bedrijf beschikt over alle benodigde vergunningen voor een verantwoorde en milieuvriendelijke verwerking van deze belangrijke secundaire grondstoffen. Metaalrecycling is één van de eerste vormen van hergebruik en zal in de toekomst steeds belangrijker worden voor de maatschappij. Het recuperatieproces behoedt het milieu voor nog grotere afvalstromen en zorgt ervoor dat de uitstoot van broeikasgassen zoveel mogelijk wordt beperkt, immers hersmelten vergt minder energie dan het bewerken van ertsen.

Janssen Metaalrecycling Sittard B.V. is erkend door NIWO en derhalve een erkend inzamelaar en verwerker voor alle schrootmetalen. Tevens zijn wij erkend inzamelaar voor oude loodaccu's en kunnen wij ook deze afvalstroom volgens de vereiste wettelijke regelgeving accepteren en eventueel op lokatie afhalen.

Een goede service en persoonlijk contact met onze leveranciers en afnemers zijn bij ons vanzelfsprekend. Een team van vakbekwaam en deskundig personeel, alsmede een modern en uitgebreid machinepark, behoren tot de speerpunten van onze organisatie. Naast het aanleveren op ons bedrijfsadres kunnen wij ook zorgen dat het materiaal op lokatie wordt afgehaald, zowel in Nederland als ook daarbuiten. Wij beschikken over eigen containerwagens en kraanwagens en plaatsen desgewenst containers van verschillende afmetingen, welke wij dan op afroep bij onze leveranciers wisselen.